Har du krav på arbeidstøy på jobben?

12010C-Hćndverkerbukse-Bomull-12010B-Arbeidsjakke-Bomull-2-685x1024Det er spørsmålet som kverner rundt i hodene til mange som jobber med mer eller mindre fysiskanstrengende manuelt arbeid. Vanlig praksis pleier å være at ansatte får arbeidstøy av arbeidsgiveren sin, gjerne i firmafarger med påført logo. Det er også det Fellesforbundet innprenter arbeidsgiverne med disse ordene:

“Arbeidsgiver har en plikt til å holde deg med nødvendig arbeidstøy og vernefottøy. Dette skal være tilpasset årstiden og arbeidsplassen, og gjelder vanlig arbeidstøy, varmetøy, regntøy og hansker.”

Det samme kan man finne i Arbeidsmiljøloven, der det står følgende:

“Arbeidsgiver skal holde nødvendig arbeidstøy og vernefottøy, tilpasset årstiden og arbeidsplassen.”

Som håndverker for eksempel behøver man arbeidstøy laget i ekstra slitesterke materialer. Når man skal ha ny bukse, kan flere praktiske lommer komme til god nytte, og det samme kan vi si om utvendige kneputelommer. For å forsikre høyest mulig kvalitet er det anbefalt at man velger en bukse som er forsterket med Cordura på knær, ved ankler og på snekkerlommer. Vi i GARD er veldig stolte av vår Håndverkerbukse som møter alle disse kravene!

Kjøp håndverkerbukse hos GARD online