Små, men sikre og synlige

Det er med god grunn synlighetstøy har blitt sterkere lovpålagt ved veiarbeid, samt på bygg- og anleggsplasser, de siste årene. Det er bokstavelig talt livsviktig at man er godt synlig, både i tungt traffikerte miljøer med høyt aktivitetsnivå og på mørke landeveier. Spørsmålet du kanskje ikke har stilt deg er hvor viktig dette er, også for deg og dine?

Det gjelder deg!
Ok, så jobber du kanskje ikke som vei- eller anleggsarbeider. Mulig det nærmeste du kommer slike aktiviteter er å skuffe snø fra oppkjørselen på vinteren. Kanskje tenker du at du selv vet å være varsom og alert om du ferdes i traffikerte miljøer i mørket. Spørsmålet er om du har tenkt på de som ikke tenker slik. En ting er uoppmerksome voksne, men hva med barn? Barn er nysgjerrige og oppdagelseslystne. De skal undersøke, leke og lære, og hvem har da tid til å tenke på om føreren i bilen bak svingen følger med?

På nettsidene til Trygg Trafikk kan man lese at “Ved å ha på deg refleks reduserer du risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent …).” (www.tryggtrafikk.no, 11.10.2012). Å bruke refleks kan altså være en meget ‘rimelig livsforsikring’, men den hjelper ikke dersom refleksen blir liggende i lomma, eller refleksvesten slenges i bunnen av skolesekken.

7120B&C  Jakke & Bukse  Varsel Barn

8003B&C  Regnjakke & Regnbukse  Varsel Barn

8121D  Varmedress  Varsel Barn

8004B&C  Foret Jakke & Selebukse  Varsel Barn

Synlighetskær til barn
På Felleskjøpet er man opptatt av sikkerhet, både for voksne og barn. Derfor har Felleskjøpets egne arbeidstøykolleksjon GARD workwear utviklet en rekke synlighetsklær til voksne, såvel som til barn. Det geniale med denne typen plagg er at det gjør brukeren meget godt synlige til enhver tid, selv om refleksen ligger i lomma, eller den gule vesten ble lagt igjen på skolen.

Synlighet er viktig året rundt. Kolleksjonen består derfor av plagg til allslags vær – regntøy, varmedress, foret jakke og bukse, samt et sett jakke og bukse i meget slitesterk bomull og polyester som er ‘akkurat som pappa sitt’. Alle plaggene til barn er laget i samme slitesterke materialer som tilsvarende GARD arbeidstøy til voksne. Materialene er da også sertifisert i henhold til EN 471, standarden for synlighetstøy (dog man bør merke seg at plagget som helhet ikke klassifiseres i henhold til standarden, rett og slett fordi barneplaggene ikke er store nok i
kvadratmeter).

Så ta deg en tur til din nærmeste Felleskjøpetbutikk, og gjør ditt for å gjøre tilværelsen litt tryggere
for store og små på de mørke høst- og vinterdagene.