Synlighetsklær til barna – Høst og vintermørket er i anmarsj!

Hverdagen er allerede godt i gang igjen etter ferien med tilhørende rutiner som begynner å falle på plass.
Langs veien går det skolebarn, noen sykler.
Etter skoletid tar eldstemann sykkelen sin for å komme seg til fotballtrening, lillesøster vil ut å leke med vennene sine mens minstemann som går i barnehagen vil hjelpe mor og far ute på tunet.

Kveldene er mørke, og barna må være godt synlige.

Varselklær for barn

Markedet for klær med integrert refleks øker, og vi ser stadig nye produkter med refleks.
De fleste ytterjakker, kjeledresser, bukser, luer og votter til barn er utstyrt med reflekser, en velkommen trend som øker synligheten i trafikken.

Varselklær er optimalt å bruke når det er mørkt ute, og gir uten tvil best synlighet. Er barna godt synlig, blir all ferdsel ute langt tryggere.

Synlige barn i trafikken

Mange barn tror at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem.
Men i mørket er det nesten umulig for en bilist å få øye på fotgjengeren i veikanten. Er barnet utstyrt med varselklær eller refleks-vest, vil det være vesentlig lettere for en bilist å få øye på barnet.

Uten refleks er du nesten usynlig, uten refleks er du synlig først på 25 – 30 meters hold, med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys.
Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand. (Trygg Trafikk)
Tenk deg at du går uten refleks i mørket langs en vei.
Da vil en bilfører som kjører i 50 km/t ha to sekunder på å oppdage deg. Med refleks vil bilføreren ha 10 sekunder til rådighet.
Det kan redde livet ditt.

Ved å bruke refleks, reduseres risikoen for å bli påkjørt med hele 85 %
Refleks kan være helt avgjørende for at barnet ditt ikke blir påkjørt når det går langs veien.

GARD – varselklær – varmedress til barn

Varmedressen fra GARD har svært god synlighet og stoffet, samt refleks, er av den samme lysbue-sertifiserte kvaliteten som vi bruker i vårt arbeidstøy for voksne. Dette gjør brukeren av dressen synlig i farlige situasjoner, under alle former for dagslys, og ved belysning fra kjøretøyer i mørket.
For at barn skal vises godt, så er det viktig med reflekser både oppe og nede, samt bak og fram. Dette ivaretas ved å bruke GARD varselvarmedressen 8121D.

Dressen har god passform med elastikk i livet for maksimal bevegelse. En svært varm og god dress med en rekke funksjoner.

Et godt og trygt valg av varmedress som holder barnet ditt både varm og godt synlig i vintermørket.

HUSK! Ikke glem å gå frem som et godt forbilde for barna. Det finnes masse fint synlighetstøy for voksne i GARD kolleksjonen også. Nytt for sesongen er varsel fleece-jakke 15920B