Synlighetstøy øker sikkerheten – på jobb og privat.

1

Synlighetstøy er et klessegment som har hatt stor økning i arbeidstøymarkedet de siste årene grunnet strengere krav til sikkerhet i arbeidslivet. Dette gjør hverdagen tryggere for oss alle, men det er ikke bare i arbeidslivet man bør tenke på å benytte seg av synlighetstøy.

Du har nok opplevd det. Du kjører langs en mørk vei vinterstid, lett distrahert av egne tanker når du plutselig skvetter til og ser en mørk skygge i veikanten. Du klarer akkurat å svinge unna og tenker: “Puh! Det var nære på.”, mens du for deg selv forbanner fotgjengere som ikke har vett til å bruke refleks. Spørsmålet er, hvor godt synes du selv når du ferdes i traffikerte områder, måtte det være på jobb eller privat?

Økt bruk, økt utvalg for alle
På nettsidene til Trygg Trafikk kan man lese at “Ved å ha på deg refleks reduserer du risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent(…).” (www.tryggtrafikk.no, 11.10.2012). Å bruke refleks kan altså være en meget ‘rimelig livsforsikring’, så hvorfor ikke kle seg deretter? Utvalget av synlighetstøy har økt i takt med bruken, og det finnes nå en rekke synlighetsplagg for ulike behov, til både yrkes- og privatbruk.

Felleskjøpets egne arbeidstøykolleksjon, GARD workwear, har et stort utvalg synlighetstøy til både voksne og barn.
Sortimentet spenner seg fra jakker og bukser, til regntøy og yttertøy. Til kalde høst- og vinterdager finnes det et godt utvalg fôrede synlighetsplagg med en rekke funksjoner som passer like godt til arbeid som til privat bruk. Plaggene er laget i høykvalitets materialer og har en meget god passform for optimal komfort.

STORT UTVALG: 12020KQ GARD Pilotjakke Varsel, 12020MQ GARD Selebukse Varsel, 12020DQ GARD Parkas Varsel, 8121A GARD  Varmedress Varsel.

Selv om disse plaggene er høyaktuelle nå på denne mørke tiden av året, er det viktig å huske at synlighet er viktig året rundt, og synlighetstøy gjør deg bedre synlig også i dagslys.

Standarden som sikrer synlighet

Selv om vi alle, også private brukere, oppfordres til bruk av reflekser og synlighetstøy, er nok fremdeles hovedforbrukeren yrkesbrukeren. Er du en av disse er det viktig å gjøre seg kjent med synlighetsklassene. EN 471 er den europeiske standarden som spesifiserer kravene til synlighetstøy og angir synlighetsklasse. Disse kravene pesifiserer minimumsarealer av reflekterende materiale og fluoriserende materiale.Det finnes 3 ulike klasser, hvor klasse 3 er høyest. Se oversikt nedenfor.

Klasse 3: Fluoriserende materiale med minimum 0,80 m²,
samt reflekterende materiale på minimum 0,20 m².
Klasse 2: Fluoriserende materiale med minimum 0,50 m²,
samt reflekterende materiale på minimum 0,13 m².
Klasse 1: Fluoriserende materiale med minimum 0,50 m²,
samt reflekterende materiale på minimum 0,13 m².

En sikrere hverdag for alle

Det er vårt delte ansvar å gjøre traffikerte områder og områder med dårlig sikt tryggere. Gjør ditt, kle deg sikkert og synlig.