Vær synlig i mørket med synlighetstøy fra GARD

barnAlle vet at det er lurt å ha på seg synlig tøy når det er mørkt ute. Refleks er nemlig livsviktig uansett alder. Stort sett kan man si at barn har blitt veldig flinke til å bruke refleks og kle seg godt på mørke høstdager. Det beviser en undersøkelse fra Trygg trafikk som viser at nesten alle barn i Norge bruker refleks eller en annen form for synlighetstøy. Vi kan trekke et praktisk eksempel fra hverdagen når barna er på vei til skolen, men det er fremdeles mørkt ute ettersom solen ikke har stått opp enda. Da er det essensielt å bli sett ute på veiene, for det er fort gjort å bli påkjørt uten synlighetstøy! I slike situasjoner egner det seg med synlig jakke eller bukse laget i slitesterkt, varmt og behagelig materiale. Alle barneklærne fra GARD er sertifisert i henhold til internasjonale restriksjoner og er svært rimelige, hvilket har hatt som resultat at så mange barn over hele landet elsker produktene fra GARD.

gardDessuten kan vi ikke si at voksne er like dyktige til å bruke synlighetstøy. Den samme undersøkelsen fra Trygg trafikk viser at kun tre av ti voksne husker å ta på seg refleks. Det er en vanlig trend at foreldrene påser at barna har på seg synlighetstøy, men glemmer ofte seg selv. Det er viktig å innse at man må være synlig uansett alder – det er feil å tro at bilisten ser gående fordi gående ser bilisten. Litt uoppmerksomhet eller motlys fra møtende trafikk gjør at bilføreren ikke ser den gående i det hele tatt! Og det skal heller ikke mye til at voksne blir synlige i mørket. Det holder godt med en varsel jakke eller bukse.

Vi gleder oss over at stadig flere barn og voksne velger å ha på seg synlighetstøy på vei til skolen eller jobben. Dessuten skulle vi ønske at absolutt alle var like samvittighetsfulle, og vi håper at å være synlig i mørket blir snart like naturlig som å bruke bilbelte.